Voeding

Voeding is tegenwoordig een hype. Je kunt er bijna niet omheen. Er is een enorme hoeveelheid informatie over te vinden en veel mensen hebben er wel een mening over. Onderzoeken en meningen staan vaak lijnrecht tegenover elkaar en veel diëten spreken elkaar tegen. Supermarkten liggen vol met verpakte producten. Het is lastig om een keuze te maken als je iets wilt veranderen aan je voedingspatroon.

Waarom zou je kiezen voor gezonde voeding? De waarde van voeding wordt veelal onderschat. Voeding speelt een essentiële rol bij gezondheid en ziekte. Het bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van je leven. Voor het optimaal werken van je immuunsysteem en het zelf-genezend vermogen van je lichaam is goede voeding essentieel. Iedereen heeft goede voeding nodig, als preventie of als herstel van (onverklaarbare) ziekten of ongemakken. De juiste voeding brengt rust in je hoofd, geestelijke helderheid, een betere nachtrust en meer energie.

Hippocrates zei al: Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding. 

Ons lichaam is een ingenieus werkend, zichzelf vernieuwend en zelfreinigend systeem en bedoeld om je een leven lang te ondersteunen. Wanneer je lichaam niet goed is onderhouden, om welke reden dan ook, kan er op den duur van alles misgaan. Om langdurig gezond te blijven en optimaal te kunnen functioneren, zowel mentaal als geestelijk, heeft je lichaam echte, niet vervuilende, voeding nodig. Levende voeding, nog vol met vitaminen, mineralen, nutriënten enz.  Zeker in deze hectische tijd is het een uitdaging om jezelf te beschermen tegen alle invloeden die op je af komen. Denk naast virussen, schimmels en bacteriën aan geraffineerde producten, pesticiden, medicijnen, plastic, en ook aan luchtvervuiling, straling, stress.

Hoe bescherm je jezelf? Gezond eten is een levensstijl en doe je niet door het volgen van een dieet. Het is de bedoeling om van je maaltijden te genieten. Maar wat is goed en hoe verander je je voedingspatroon? En welke voeding is specifiek goed voor jou? Soms is het nodig om buiten vaste kaders te gaan denken. Weg van de schijf van vijf. 

Als holistisch voedings- en ervaringsdeskundige zoek ik graag samen met jou naar wegen om op een eenvoudige manier, stapsgewijs, je welzijn te verbeteren en weer te genieten van een optimale gezondheid.

Zie ook ‘ Holistische therapie‘ . Zie tarieven voor kosten van een consult of neem contact op voor meer informatie.